Bemutatkozik Budafok-Tétény legújabb alpolgármestere, Szepesfalvy Anna

A háromtagúvá bővült alpolgármesteri csapat e tisztséget most először betöltő tagja a Városházi Híradó 2014. október 29-i számában mutatta be hátterét és feladatkörét.

Tisztelt Budafok-Tétényiek!

Engedjék meg, hogy az önkormányzat vezetésének legújabb tagjaként néhány mondatban bemutatkozzam. Szepesfalvy Anna vagyok, 32 éves. Kisgyermekkoromban költöztünk a családommal a kerületbe, 2002-ben kezdtem foglalkozni a kerület közéletével.

Nem példátlan ez nálunk a családban, édesanyám a rendszerváltás utáni első két képviselőtestület tagja volt, és a családomból többen vállaltak közéleti szerepet.

2006-ban választottak meg először önkormányzati képviselőnek, idén ősszel harmadszorra kaptam meg a szavazók bizalmát, amelyet rendkívül megtisztelőnek érzek, és mind képviselőként, mind pedig új megbízatásomban, alpolgármesterként is igyekszem majd ezt a legjobb tudásomnak megfelelően meghálálni.

Polgármester úr megbízásából, alpolgármesterként többek között az önkormányzat pályázatainak összefogása lesz a feladatom. Előző munkakörömben, egy önkormányzat által vezetett nemzetközi projekt menedzsereként szereztem tapasztalatot a pályázatok világában.

Reményeim szerint sikerül számos pályázati forrást találnunk olyan fejlesztések és programok elindításához, amelyek finanszírozására az önkormányzat pusztán saját forrásait felhasználva nem lenne képes.

Az esélyegyenlőség olyan területe mindennapjainknak, amelyet kiemelten fontosnak tartok. Úgy gondolom, nekünk itt a magunk lehetőségeivel is mindent meg kell tennünk azért, hogy a társadalmi egyenlőtlenségeken tompíthassunk, így különösen örülök, hogy ez a témakör is az én gondozásomba került.

Az egészségügy területét is rám bízta polgármester úr, ami amellett, hogy köztudottan nehéz terep, rengeteg kiaknázatlan lehetőséget is rejt. Az önkormányzatnak kiemelt feladata, hogy az egészség megőrzését célzó programokkal a lakosság széles köreihez eljuttassa azokat az információkat, lehetőségeket, amelyek segítségével megelőzhetjük a betegségek kialakulását.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos ezt minél fiatalabb korban elkezdeni. Feltétlenül szükségesnek tartom a kerület oktatási intézményeivel való együttműködést. A szülők bevonása is elengedhetetlen, hiszen nélkülük a gyermekek szokásai, életmódja sem fog változni.

Eredetileg szociális területen szereztem diplomát, így szinte adta magát, hogy ez a terület is hozzám kerüljön. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen jól ismerem már a kerület szociális ellátórendszerét, így nem lesz nehéz bekapcsolódni a munkába, s az intézményvezetőkkel sem ismeretlenként kell együtt dolgoznunk. Reményeim szerint eredményes és innovatív lesz a következő öt év ezen a területen is.

Mindenképpen fontosnak tartom megemlíteni, hogy a kerület civil szervezeteivel való kapcsolattartás is az én feladataim közé tartozik majd. Az előző négy évben a kulturális, sport- és turisztikai bizottság elnökeként legtöbbjükkel már itt is sikerült kiváló munkakapcsolatot kialakítani. Kerületünk különleges abból a szempontból, hogy rendkívül élénk a civil élet. Ez olyan érték, amelyre méltán büszkék lehetünk. Reményeim szerint partnerként tudunk együtt dolgozni a kerület érdekében.

Röviden összefoglalva tehát ezzel a megbízatással és elképzeléssel kezdem meg alpolgármesteri munkámat. Nagy reményekkel és tervekkel, amelyekhez kérem együttműködésüket, türelmüket és bizalmukat!

Forrás: Városházi Híradó