Budafoki LC – Ikarus BSE a 14. fordulóban, szombaton

2014. november 15-én (szombaton) 13 órától a Budafoki LC az Ikarus Budapest Sportegyesület csapatát fogadja a BLSZ I. tizennegyedik fordulójában a BMTE-sporttelepen.

Későbbi kiegészítés:
A mérkőzés eredménye; beszámolók

Mérkőzés előtti beharangozó:

A Budafok a Pénzügyőr elleni hangzatos diadalának értékét csak akkor tudja a bajnokság végkimenetelének szempontjából realizálni, ha ezen a rangadón nem szenved vereséget; ha győz, akkor viszont két hét alatt óriásit lép előre.

Az Ikarus számára is csak a győzelem az elfogadható eredmény. Nagy meccs várható!

Schróth Lajos (a Budafok vezetőedzője): A Pénzügyőr elleni győzelmünk óriási bravúr volt. Játékosaimat azzal küldtem pályára, hogy próbáljunk meg előnyt szerezni, ha megvan, utána ne kockáztassunk azzal, hogy kinyílunk. Az azért mindenkit meglepett, hogy ilyen korán meg tudtuk szerezni a vezetést; a játékosaim maradéktalanul betartották a taktikát.

Ahhoz, hogy ne érjen hátrány minket a versenyben, az Ikarus ellen is nyernünk kell. Saját kezünkben van a sorsunk, ennek megfelelően kell játszanunk, cél a győzelem!

Krampek Nándor (az Ikarus vezetőedzője): Végig kezünkben tartottuk a mérkőzést. Felállt védelemmel szemben is meg tudtuk lőni a góljainkat, és begyűjtöttük a 3 pontot.

A Budafok a múlt héten az eddigi fordulók legnagyobb meglepetését okozta. Tiszteletreméltó eredményt értek el, de nekünk mindenképpen nyernünk kell ellenük, ahhoz, hogy álmainkat valóra tudjuk váltani.

A Budafoki LC szurkolói oldala a meccs előtt:

Szombaton 13 órakor itthon folytatjuk az Ikarus ellen. Nem könnyű nyilván egy olyan nagy siker mint a szombati után újra felpörögni, hiszen igen magasra került a léc, de abból kiindulva hogy az előző idényben oda-vissza legyőztük őket, nem megoldhatatlan a feladat!


Kiegészítés (2014.11.16):

Budafoki LC – Ikarus BSE 0-2 (0-1)

Már az 5. percben vezetést szereztek a vendégek, majd a győzelmet a 92. percben biztosították be. A Budafoktól két játékost is kiállítottak: Balla Zsoltot az 57., Kévés Szabolcsot pedig a 93. percben. (jegyzőkönyv [megszűnt hivatkozás])

A Budafoki LC szurkolói oldala a mérkőzést követően:

Sajnos a számításainkat a korán kapott gól keresztülhúzta, az utolsó utáni percben pedig megkaptuk a kegyelemdöfést. Bízzunk benne hogy az őszi zárófordulóban tudunk majd javítani a nem túl jó passzban lévő Voyage ellen idegenben (a kezdés tavalyhoz hasonlóan este 7-kor lesz, remélhetőleg nem lesz túl hideg…)

A Pesti Foci beszámolója:

A Budafok – Ikarus rangadó a két élmezőnybe tartozó csapat kiélezett csatáját ígérte.

Meglepetésre egy gyors góllal indult a találkozó. Kasinszky Istvánt rántották le a tizenhatoson belül. A büntetőt pedig az 5. percben Horváth Krisztián magabiztosan értékesítette. 0-1

Az első 20 percben az történt a pályán, amit az Ikarus szeretett volna. A Budafok inkább a félidő második felében kezdett éledezni, de olyannyira, hogy a 25. percben Lukács Levente emelése után még a budafoki borospincékben is gólt kiabáltak. A játékvezető azonban úgy ítélte meg, hogy a gólvonal elől sikerült kivágni a labdát a vendégeknek.

A meg nem adott találat után kiegyenlített volt a mérkőzés, a Budafok próbált tenni az egyenlítésért, és a szünetre úgy mehettek a csapatok, hogy a második félidőben bármi lehet, és annak az ellenkezője is.

Nem záporoztak a kapura lövések. Az Ikarus biztos védekezésből kiindulva kontrákra játszott a második negyvenöt perc elején, bár ellentámadásaik nem hoztak helyzeteket, de érezhetően komoly veszélyt rejtegettek magukban.

Az 57. percben emberhátrányba került a hátrányban lévő Budafok. Balla Zsolt kapta meg második sárga lapja után a pirost, egy az Ikarus kispadja előtt elkövetett szabálytalanság után.

Miután Balla Zsolt leballagott a pályáról, a szabadrúgás is veszélyes volt. A beívelt labdát Picikász Vaszilisz közelről becsúszva tehette kapura, de Berhidai Zoltán végül fölszedte a játékszert.

A Budafok nem játszott rosszul 10 emberrel, de csak óvatosan vállalt kockázatot, 1-0-s állásnál nem ment fejjel a falnak a csapat, így is eljutott néhány szögletig, illetve egy komolyabb lehetőségig.

A 75. percben Gamal Richárd 13 méterről leadott lövésébe ha Balogh Bence nem csúszik bele, akkor már 1-1 lett volna az állás.

A mérkőzés hajrájában jobban kinyíltak a hazaiak, és egy kontrából ezt használta ki Kasinszky István, aki a 92. percben parádésan emelt a hálóba. 0-2

A gól után még Kévés Szabolcsot (Budafok) is kiállította a játékvezető, de ennek a ténynek már nem volt jelentősége ennek a mérkőzésnek a szempontjából.

*****

A mérkőzés legjobbja a PestiFoci szerint Kasinszky István lett.

Összehozott egy tizenegyest, gólt szerzett, és ismét megbizható pontja volt csapatának. Sok szabadrúgást sikerült kiharcolnia, általában jól jött ki a párharcokból a támadó.

Schróth Lajos (a Budafoki LC vezetőedzője): A korán bekapott gól meghatározta az egész játéknak a képét. Később érdekes helyzetből ítélte meg a gólba tartó labdánkat az asszisztens, inkább ne foglalt volna állást. Egyértelműen benn volt a kapuban a labda.

Sokat tettünk az egyenlítésért, de a kiállításokról inkább már nem is mondanék semmit.

Krampek Nándor (az Ikarus BSE vezetőedzője): Nem volt szép meccs, de most a 3 pont volt a lényeg. Nem játszottunk jól, de megvan a őszi dobogós helyezésünk.