Budafoki LC: a második fordulóban vereség idegenben, a harmadikban döntetlen otthon

A nyitófordulóban otthon szerzett győzelem után a THSE-Sashalom ellen egygólos vereséggel, majd hazai pályán a Hegyvidék SE ellen 1:1-es döntetlennel folytatta a bajnokságot a Budafoki LC.

THSE-Sashalom – Budafoki LC
1-0 (0-0)

2014.08.24 (vasárnap) 17:00

Mérkőzés előtti beharangozó:

A Sashalom és a Budafok tavasszal kétszer is találkozott egymással gyors egymásutánban.

Közös meccsük 2-1-es Tintahalak vezetésnél a félidőben az időjárás miatt félbeszakadt, a megismételt találkozón a végeredmény is 2-1 lett.

Ez alapján a hazaiak az esélyesek, de ha “harmadszor” is sikerülne legyőzniük a Budafokot, az nagy bravúr lenne.

Schróth Lajos (a Budafoki LC vezetőedzője): A tervezettet elértük a múlt héten. A Szent Pál Akadémia ellen sikerült otthon tartani a 3 pontot. Azt gondolom, hogy még mindkét csapat kapkodóan és idegesen játszott. Emiatt mi is helyenként pontatlanok voltunk.

A hétvégi meccsen már nyugodtabban játszhatunk, megvolt az első nagyon fontos győzelem. Idegenben mindenhol bravúr pontot, pontokat szerezni. Remélem, hogy eredményesek leszünk a Sashalom otthonában.

Strebek Marcell (a THSE Sashalom vezetőedzője): Az első fordulót halasztottuk, így számunkra a bajnokság most kezdődik. A tavalyi évből kiindulva rögtön egy szervezett, jól felkészített csapat érkezik hozzánk.

Nyáron a keretünk tovább erősödött, de az új játékosaink beépítéséhez még időre van szükségünk.

A felkészülési időszakban a tervezett munka nagy részét elvégeztük, és bár nem minden volt tökéletes, hazai pályán bárki ellen, bármikor győzelmi szándékkal lépünk pályára. Így lesz ez most is!

A Budafoki LC szurkolói oldala a meccs előtt…

Vasárnap 17 órakor egy már sokat említett mérkőzés következik: a THSE-Sashalom otthonába látogatunk.

Tavasszal az idegenbeli fellépésünk a Tintahalak ellen eléggé kalandosra sikeredett: először vihar miatt félbeszakadt, a megismételt meccset pedig úgy veszítettük el 2-1-re hogy a helyzetek alapján gólokkal kellett volna nyernünk.

Ami a javunkra szólhat az az, hogy mi már túl vagyunk egy éles meccsen, míg Ők nem léptek az első fordulóban pályára, ezt ki kell használnunk!

…és utána:

Hiába domináltunk, és támadtuk végig a meccset, a játékunkból ezúttal hiányzott az átütőerő, így a kevés helyzetükkel jobban gazdálkodó hazaiak rászolgáltak a győzelemre.


Budafoki LC – Hegyvidék SE
1-1 (1-1)

2014.08.30 (szombat) 17:00

Mérkőzés előtti beharangozó:

Az a kérdés, hogy a Budafok múlt heti veresége egyszeri kisiklás volt csak, vagy a tavaly őszihez hasonló ponthullajtós időszakát kell megélnie a csapatnak. Nagy taktikai harc várható.

Schróth Lajos (a Budafok vezetőedzője): A múlt héten az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést a Sashalom otthonában.

5 ziccerünk volt, egy kapufánk, és egy meg nem adott tizenegyesünk. Ilyen helyzetkihasználással nem lehet mérkőzést nyerni, ebben javulást várok szombaton.

Az előző bajnokságban tavasszal jóval szervezettebben játszott ellenünk a Hegyvidék, mint azelőtt félévvel. Most is azt gondolom, hogy nehéz lesz feltörni a védelmüket, de hazai pályán győzelmet várok a csapatomtól.

Csucsi Nándor (a Hegyvidék SE másodedzője): A múlt héten küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk, ami jó előjel erre az évre! Tavaly mi vesztettük el ilyenkor a meccseket, most végre mi mentettünk pontot a végén!

Szombaton Budafokon biztos nagy csata lesz, tavaly is mindkét meccsünk izgalmas, fordulatos volt. Nem láttuk még ellenfelünket, de tudjuk nagyjából mire számíthatunk és reméljük, nem jövünk el vesztesen tőlük!

A Budafoki LC szurkolói oldala a meccs előtt…

Szombaton 17:00-kor a Hegyvidék ellen itthon folytatjuk a bajnokságot.

A XII. kerületiek ellen mindkétszer megszenvedtünk tavaly, kérdés hogy most melyik arcunkat mutatjuk: a Szent Pál Akadémia elleni magabiztosat, vagy a Sashalom elleni szenvedőset.

Bízzunk benne hogy az előbbi verzió valósul majd meg.

…és utána:

Egy gyors gólváltás után már az első negyedórára kialakult a végeredmény. A Hegyvidék lassan már mumussá válik. Ez eddig sajnos még kevés a hőn áhított dobogóhoz.

Beszámoló a mérkőzésről:

Úgy néz ki, hogy a szerencse valamiért elkerüli a Budafokot. A Sashalom elleni mérkőzés után Schróth Lajos csapata helyzetkihasználásán, és egy meg nem adott büntetőn kesergett.

Most ismét hasonló okok vezettek oda, hogy a piros-feketék végül 1 pontot kaptak csak a meccs után az első félidőben jól játszó, a másodikban visszafogottabb Hegyvidék ellen.

A 8. percben a vendégek próbálkoztak először, Papp Gábor 14 méteres lövését kellett kiütnie Benedek Péternek.

A helyzetre gólválasz érkezett a 12. percben. Egy bal oldali szöglet után Markovics Ádám fejesét még sikerült újabb sarokrúgásra menteni, de az utána beadott labdából Gamal Richárd a hálóba fejelte a Budafok vezető találatát. 1-0

1 perc múlva szépségdíjas találattal egyenlített a Hegyvidék. Szentesi tekert középre balról,
Bánk Levente pedig 9 méterről parádés mozdulattal húzta kapásból a hálóba a labdát. 1-1

A 20. percben Papp Gábor (Hegyvidék) ugratta ki Bánk Leventét, akinek 12 méteres lövését Balla Zsoltnak sikerült blokkolnia, de így is alig ment a kapu mellé a labda.

2 perc múlva Fekete Máté (Budafok) 20 méteres lövését ütötte kapu fölé Nándori Márton.

A 24. percben Fekete Máté ívelt előre egy szabadrúgást, amit Kovács Gergely fejelt kapura, a veszélyes helyzet után sikerül felszabadítani a Hegyvidék védelmének.

A félidő hátralévő részében is inkább a Budafok volt a kezdeményezőbb, de újabb gólt a szünetig nem tudott szerezni.

A második játékrész Fekete Máté 17 méteres lövésével indult, amely nem sokkal kerülte el a Hegyvidék kapuját.

A következő nagy lehetőségre a 64. percig kellett várni. A Budafok támadói benn lavíroztak a vendégek tizenhatosán belül, végül Fekete Máté visszatette lövésre a labdát a támadáshoz felzárkózó Kovács Gergelynek, aki 12 méterről a hosszút célozta meg, de Nándori bravúrral védett.

2 perc múlva a Hegyvidék is kihasználatlanul hagyott egy helyzetet. Horváth Ákos jobb oldali beadása után Hegedűs Norbert lőtt 8 méterről a jobb kapufa mellé.

A 73. percben büntetőhöz juthatott volna a Budafok. Markovics Ádámmmal szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, de a tizenegyes elmaradt, színészkedésért pedig a támadó kapott sárga lapot. Az más kérdés, hogy Csabai Tamás milyen eszközöket használt védője lerázására a remek passza előtt, de ha már tovább ment az akció…

5 perc múlva óriási helyzeteket puskázott el a hazai csapat, előbb Markovics 13 méteres lövését védte bravúrral Nándori, majd a kipattanót Kutrovácz Gábor lőtte 8 méterről a kapu mellé.

Majd nem sokkal később Markovics Ádám bepasszolt labdájáról Fekete Máté maradt le milliméterekkel az ötösnél.

Hiába volt több helyzete, a Budafok nem tudta megszerezni a győztes találatot, így a Hegyvidék egy nagyon értékes 1 ponttal távozott a Promontor utcából.

A mérkőzés legjobbja a PestiFoci szerint Nándori Márton lett.

Ha a védőkön már át is jutottak a Budafok támadói, kapusára midig számíthatott a Hegyvidék. Az ő magabiztossága nagyon kellett a vendégek pontszerzéséhez.