Budafoki LC – Rákosmenti TK mérkőzés a 6. fordulóban, szombaton

2014. szeptember 20-án (szombaton) 15 órától a Budafoki LC a Rákosmenti Testedző Kör csapatát fogadja a BLSZ I. hatodik fordulójában a BMTE-sporttelepen.

Mérkőzés előtti beharangozó:

A Budafok 5 meccsen kapott két gólja azt mutatja, hogy stabil védekezésre épül a csapat.

Az RTK-nak sem lesz könnyű dolga, ha nyerni szeretne, mert ahhoz minimum egyszer be kell találni. A hazaiak a mérkőzés esélyesei, kérdés, hogy tudják-e hozni a papírformát.

Schróth Lajos (a Budafoki LC vezetőedzője): A hétvégén is szeretnénk folytatni a megkezdett győzelmi sorozatunkat. Hazai pályán csak a 3 pont lehet a célunk.

Szakál Béla (az RTK vezetőedzője): A múlt heti meccsünk elmaradt, így volt időnk készülni. A Budafok jó csapat, de szeretnénk jó eredményt elérni.

A Budafoki LC szurkolói oldala a meccs előtt:

Szombaton 15:00-kor a Rákosmenti TK csapatát fogadjuk.

Ellenfelünkkel igen küzdelmes meccseket játszottunk a utóbbi időben annak ellenére, hogy kivétel nélkül megelőztük őket a végelszámolásnál.

Tavaly itthon nagy szerencsével mentettünk ellenük itthon pontot, idegenben viszont többgólos győzelmet engedtünk ki a kezünkből.


Kiegészítés (2014.09.20):

Budafoki LC – RTK-Vasló 3-2 (2-1)

A vezetést a vendégek szerezték meg a 17. percben. A 25. percben Fekete Máté egyenlített, majd a 29. percben Csabai Tamás, a 80. percben pedig Lukács Ákos volt eredményes. A vendégcsapat a 82. percben talált be ismét.

A csapat 6 mérkőzés után a 4. helyen áll a bajnokságban – 4 győzelem, 1-1 döntetlen és vereség révén 13 ponttal; 10:4-es gólkülönbséggel.

A Budafoki LC szurkolói oldala a meccs után:

Budafoki LC – Rákosmenti TK 3-2 (2-1)! Az eredmény a vendégekre nézve hízelgő, a helyzeteinknek csak a töredékét használtuk ki. Hosszú idők óta ez a legjobb idénykezdésünk, talán a Tóth Bálint-érából emlékszem még hasonlóra. Szép volt fiúk!

A Pesti Foci beszámolója:

Az RTK kezdte jobba a mérkőzést a Budafok otthonában és már a 6. percben gólt szerezhetett volna, de ekkor még Kovács Erik 20 méteres lövése a kapu fölé szállt.

A 10. percben viszont már nem volt kegyelem. Ismét Kovács villant, ezúttal remek labdát adott Vágó Csabának, aki 14 méterről jobbról kíméletlenül kihasználta a helyzetet. 0-1

Álmosan játszott a mérkőzés ezen időszakában a Budafok és bár próbált támadgatni, komoly helyzetekig az első 20 percben nem jutott a hazai csapat.

Azonban a szerencse a 25. és a 29. perc között elég erőteljesen letette voksát Schróth Lajos csapata mellett. Előbb Fekete Máté balról beívelt labdája kötött ki a hosszú felsőben. 1-1

Majd Markovics Ádámnak volt szerencséje, hogy nem balra, hanem jobbra cselezett, mert így a becsúszó Olasz Ádám kezében látványosan elakadt a labda. Jött is a büntető! A tizenegyest Csabai Tamás lőtte a hálóba. 2-1

A 31. percben ismét Kovács Erik próbálkozott a másik oldalon, de 16 méteres lövését fogta Berhidai Zoltán.

A 33. percben növelhette volna előnyét a Budafok. Kenneth remek passza után Fekete Máté 8 méteres lövésébe léptek bele, de az így is alig ment el a bal kapufa mellett.

A 43. percben egy csodás hazai akció futott a pályán, amelynek végén Fekete Máté tekert jobbról remekül középre, az érkező Csabai Tamás 8 méterről kapásból a kapu fölé lőtt.

A félidő zárásaként egy jobbról elvégzett budafoki szögletet követően a hosszún érkező Kutrovácz Gábor fejelt 5 méterről kevéssel fölé.

A második játékrészben támadásban maradt a Budafok, sőt nagyon játékba lendült, futószalagon jöttek a hazai helyzetek.

Az 52. percben Markovics Ádám szép átvétel után 8 méterről a hosszú sarok mellé lőtt.

3 perc múlva pedig ismét nagy hazai lehetőség maradt ki. Egy gyors kontra végén Lukács Levente passzolt remekül Fekete Mátéhoz, aki 13 méterről lőtt, de Laczkó Attila bravúrral hárított.

Az 58. percben ismét Laczkónak kellett elemében lennie, mert a csereként beálló Kovács Gergely óriási labdát tett Fekete Máté elé, de végül a kilépő kapus egy századdal előbb ért rá oda mint a támadó.

A 60. percben Fekete Máté bal oldali szöglete után Lukács Levente fejelt kevéssel a kapu fölé.

A 63. percben egy szöglet után Fekete Máté fejelt kapura, de Laczkó védte a 8 méterről földre fejelt fejest.

A 80. percben a mindössze 18 éves Lukács-ikrek összehozták a harmadik budafoki gólt. Lukács Levente ugratta ki remekül Lukács Ákost, aki 12 méterről helyzetben elrúgta Laczkó mellett a labdát. 3-1

A 81. percben Lukács Levente végképp eldönthette volna a meccset, de balról 13 méterről kapura tett labdáját lábbal védte Laczkó.

Ennek a kihagyott helyzetnek akár jelentősége is lehetett volna, hiszen a következő támadásból kisebb meglepetésre újra meccsbe hozta magát az RTK. A 82. percben Borsos Zoltán 14 méterről jobbról parádésan lőtt a hosszú sarokba. 3-2

A gól végül csak a kozmetikázásra volt elég, a Budafok 3-2-es győzelmet aratott, és megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

*****

A mérkőzés legjobbja a PestiFoci szerint Lukács Levente lett.

Nagy kedvvel játszott, több budafoki akció fontos szereplője volt. Az első 20 percben ő sem volt elemében, de ahogy társai, úgy ő is szépen helyretette magát.

Schróth Lajos (a Budafok vezetőedzője): Borzasztóan rosszul és fásultan kezdtük a mérkőzést, amit ki is használt az ellenfél. Aztán a semmiből szereztünk két gólt.

Talpra álltunk, megvolt a lehetőségünk arra, hogy magabiztos győzelmet arassunk, de kihagytuk a helyzeteket, amely megbosszulta magát, és a végén még majdnem izgalmassá tettük magunknak a meccset.

Szakál Béla (az RTK vezetőedzője): A nagy hibákból kapott gólokat nem tudtuk kiegyensúlyozni a játékunkkal, és így megérdemelten nyert a Budafok.