Csatornázási munkák kezdődnek a Gyár utcánál várhatóan július második felétől

2014 júliusának második felében csatornaépítési munkálatok indulnak a XXII. kerületben, amelyhez kapcsolódóan több helyen forgalomkorlátozás lesz.

Budafok-Tétény szennyvize eddig tisztítás nélkül került a Dunába a dél-budai kiömlőkön keresztül – a BKISZ projekt részeként megvalósuló beruházás révén ez a szennyvíz a csepeli Központi Szennyvíztisztító Telepre kerül.

A dél-budai főművi rendszer teljes kiépítése mellett több mint 34 kilométernyi lakossági szennyvízcsatornát is kiépítenek a kerületben. Ezzel közel 1500 család szennyvízproblémája oldódik meg.

A munkálatok a Gyár utcában kezdődnek. A csatornázás fontos közlekedési útvonalakat érint, ezért több helyen kell forgalomkorlátozásra számítani:

  • A Vágóhíd utcai aluljárót teljes hosszában lezárják, így előreláthatólag 2015. augusztusig az aluljáró forgalomtól elzárt terület lesz
  • A Gyár utca érintett szakaszát a tervek szerint 2015. januárig egyirányúsítják
  • A 6-os főút centrum felé vezető külső sávját 2014. decemberig szakaszosan lezárják
  • A Duna mentén kiépített kerékpárutat a Növény utcai és a Duna utcai aluljáró közötti szakaszon előreláthatólag 2015. júliusig lezárják

Forrás: ujbuda.hu


Kiegészítés (2014.07.21):

Gyár utcában továbbra is (váltakozó irányú) kétirányú forgalom; Vágóhíd utca egyelőre nem lesz lezárva

A budafoki Gyár utcai szennyvízcsatorna-fektetéssel megkezdődik a dél-budai főművi rendszer kivitelezése.

Július 21-től várhatóan szeptember végéig a Gyár utcában forgalomkorlátozás lesz érvényben, mely szerint az arra közle­kedők szakaszonként csak egy-egy sávot használhatnak.

A munkálatok idején a kétirányú forgalom az utcában továbbra is biztosított. A kivitelezés mindkét sávot érinti, de útszűkület egy időben csak egy sáv miatt kerül kialakításra. A munkaterület környezetében 30 kilométer/órás se­bességkorlátozást vezetnek be.

A 40 méterenkénti lezárás a csatornafektetés ütemével folyamatosan halad előre a Gyár utca 12. számú ingat­lantól a Fonó utca irányába. Az elkészült részeken az ideiglenes úthelyreállítást is folyamatosan végzik.

A Vágóhíd utcai aluljáró a jelenlegi építési fázisban nem kerül lezárásra. Az aluljárót érintő pontos munkakezdési időpontról és a forgalmi változások részleteiről a későbbiekben további tájékoztatás várható.

Az aluljáró gyalogos forgalmát a kivitelező folyamatosan igyekszik biztosítani a későbbi lezárás ideje alatt is.

Forrás: budafokteteny.hu


Kapcsolódó későbbi cikk a honlapon:
Jövő év májusig lezárják a kerékpárutat az OMV benzinkút és a Növény utca között
Csatornázás kezdődik az ősz második felétől száznál több budafok-tétényi utcában
Várhatóan egy évre lezárják a Vágóhíd utcai aluljárót (gyalogosok elől nem)