Gyógyszerhamisító üzem egy Nagytétényi úti pincében

2014. október 21-én a BRFK Felderítő Főosztályának munkatársai egy Nagytétényi úti pincében gyógyszergyárhoz hasonló üzemet találtak.

A Budapesti Rendőrfőkapitányságra bejelentés érkezett arról, hogy egy férfi feltehetően kábítószert fog vásárolni 2014. október 21-én egy Szentendrei úti telephelyen. A BRFK Felderítő Főosztályának munkatársai megjelentek a bejelentett címen, ahol igazoltatták az ott tartózkodó két férfit.

Az ellenőrzés során a rendőrök az egyik érintett autójában több száz darab “Rivotril” feliratú gyógyszeres üveget és benne feltehetően hamis gyógyszert, felirat nélküli zacskókban további tablettákat, több száz címke nélküli üveget, bontatlan kartondobozban lévő címkézett “gyógyszert”, határidőnaplót, mobiltelefonokat, SIM kártyákat és tasakban lévő ismeretlen összetételű fehér port találtak.

Megállapították, hogy a gyanúsított egy másik telephelyhez is rendelkezik kulccsal, így ott is házkutatást tartottak.

A nyomozók a Nagytétényi úti pincében egy gyógyszergyárhoz hasonló üzemet találtak annak minden szükséges kellékével együtt – titkos ajtó rejtette a közel 170 ezer darab gyógyszert és az azok előállításához szükséges eszközöket.

Titkos ajtó rejtette a közel 170 ezer darab gyógyszert és az azok elõállításához szükséges eszközöket egy XXII. kerületi pincében.

A pincéből ipari mennyiségű “Rivotril 2 mg” feliratú matricát, üres üvegeket, fel nem használt zárókupakot, vattát, a tabletták készítésére, szárítására és portalanítására alkalmas eszközöket, matricázókészüléket, fehér porral szennyezett szitákat, edényeket, maszkokat, digitális mérlegeket és védőszemüvegeket foglaltak le.

A nyomozók a férfit egészségügyi termék hamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették. Vele szemben a további eljárást a BRFK Felderítő Főosztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2014. október 24-én elrendelt.

Forrás: police.hu