Idővándor digitális színház a Camponában

2014. május 5-től június 8-ig történelmi témájú szórakoztató kiállítás tekinthető meg a Campona üzletközpontban.

Az ingyenes kiállítás az adott korok atmoszféráját ötvözi a modern technológiával és színházi játékkal. Így betekintést enged a történelem kulisszái mögé egy történelmi montázzsal, amely korhű díszletben ülve élvezhető.

A történelmi korok

A reformkor

Egy korabeli kávézóba érkezünk, ahol megismerkedhetünk a reformkorral, egy teljesen új perspektívából. Nem csak a történelemkönyv lapjai elevenednek meg, hanem a kor hétköznapjai, botrányai, pletykái, szokásai, kiemelkedő alakjai és érdekességei is.

Ember a Holdon

Egy NASA irányítóközpontba érkezünk 1969-ben, ahol nem csak a Holdra szállás pillanatát élhetjük át, hanem az űrkutatás történetét és eredményeit is megismerhetjük. Az egyedi atmoszférájú irányítóközpontban az űrkutatás történetével és legfontosabb állomásaival is megismerkedhetünk.

Ipari forradalom

Az ipari forradalmat megelőző izgalmas korba érkezünk, az ipari forradalom lavináját elindító gőzgép feltalálását követve nyomon. James Watt életén keresztül megismerkedhetünk a modernizáció és a technikai fejlődés folyamatával, valamint annak hatásaival a társadalomra és a gazdaságra.

*****

A kiállítás témájából adódóan alkalmas program iskolai csoportok számára. Egy csoport létszáma maximum 50 fő lehet. Csoportokat csak előzetes regisztrációval tudnak fogadni, amihez Barna Tímeát kell hívni a 70-940-0753 telefonszámon.

Forrás: campona.hu