A 2014. október 30-i képviselőtestületi ülés napirendje

2014. október 30-án (csütörtökön) 16:00 órai kezdettel a XXII. kerületi önkormányzat képviselőtestülete ülést tart a Városháza Záborszky Nándor termében.

Napirend

Nyílt ülés

  1. Javaslat a Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat, valamint az Egyesített Bölcsőde Alapító okiratának módosítására
  2. Hosszúhegy u. 36. sz. mögött leomlott támfal helyreállítására elnyert, fel nem használt támogatási összegről történő lemondás
  3. Javaslat látvány-csapatsportokat támogató adókedvezmény felhasználásával (TAO támogatás) kapcsolatos sportcélú ingatlanfejlesztésekhez szükséges döntések meghozatalára
  4. Javaslat a Képviselő-testület 2014. évi II. féléves munkatervének módosítására

Zárt ülés

  1. Javaslat a “Szociális Munkáért” díj adományozására (zárt)

A napirendi pontok előterjesztői:
Karsay Ferenc polgármester: 1-5.


Részletek

2. Hosszúhegy u. 36. sz. mögött leomlott támfal helyreállítására elnyert, fel nem használt támogatási összegről történő lemondás

Részlet az előterjesztésből:

A 2013. év tavaszán lezajlott jelentős mennyiségű hóolvadás és a csapadékos időjárás miatt a Hosszúhegy utcai partfal megcsúszott, majd egy újabb esőzés után 2013. május 11-én a közterületen mintegy 10-12 fm hosszon további szakadás/omlás következett be. A törmelék a 223819 hrsz-ú ingatlanra omlott, ezzel veszélyeztette az ott élők testi épségét, továbbá a Hosszúhegy utca alatti közterületet és az alatta húzódó közművezetékeket.

A partfal helyreállítására és az abból nyíló pince tömedékelésére vonatkozóan a Képviselő-testület 95/2013. (V.23.) határozata alapján vis maior pályázatot nyújtottunk be a Belügyminisztériumhoz. A határozatban szereplő helyreállítási költséget előzetes szakvéleményben becsült költség alapján határoztuk meg.

A benyújtott pályázatra vonatkozóan 2013. szeptember 4-én meghozott belügyminiszteri döntés szerint 6.312.000 forint támogatásban részesültünk.

A vis maior támogatás felhasználásának részletes szabályairól szóló 9/2011. (II.15.) Korm. rendelet tartalmazza a helyi önkormányzatok vis maior támogatásának általános feltételeit. E rendeletben foglaltaknak megfelelően az elnyert támogatás elszámolását határidőn belül benyújtottuk.

A részletes kiviteli terv alapján lefolytatott árajánlatkérést követően megkötött kiviteli szerződés értéke alacsonyabb volt, mint a tervezett bekerülési és elszámolt költség.

A megítélt támogatás fel nem használt részéről – a Magyar Államkincstár ÁPI-P1262/2014. iktatószámú felszólításában foglaltak szerint – képviselő-testületi határozattal kell lemondani.


Forrás:
Meghívó a Képviselőtestület 2014. október 30-i ülésére
A 2014. október 30-i ülés előterjesztéseinek teljes listája