Elindult a Növény utcai csomópont végleges kialakításának építési engedélyezési eljárása

2014. november 11-én a BFKH Közlekedési Felügyelőség Útügyi Osztálya megindította a régi Növény utcai aluljáró szélesítésének és a Nagytétényi úti vasúti átjáró megszüntetésének építési engedélyezési eljárását.

Részlet a hirdetményből:

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából eljáró UVATERV Zrt. kérelmében a Budapest XXII. ker. Növény utcai külön szintű keresztezés átépítésének, és a Nagytétényi úti vasúti átjáró megszüntetésének engedélyezési eljárását kezdeményezte Felügyelőségünknél.

A kérelem és a benyújtott tervdokumentáció alapján megállapítottam, hogy az útépítési engedélyezési eljárás az egyes közlekedésfejlesztési projektekkel összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről szóló a 345/2012. (XII. 6.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás. A Felügyelőség az eljárást ezen jogszabály előírásai alapján folytatja le.

A tárgyi ügyben az Engedélykérő megbízásából eljáró tervező kérelmet nyújtott be. Ezt követően többszöri egyeztetés után a NIF Zrt. 2014. november 10-én érkezett levelében egyértelművé tette, hogy az engedélyezési eljárást a közútkezelői előírást is figyelembe véve a két körforgalmú csomópontot tartalmazó kialakításra kéri lefolytatni, mellyel az érdemi eljárás 2014. november 11-én megindulhatott.

Forrás: kormanyhivatal.hu

*****

A 6-os út és a 30a vasútvonal alatti új Növény utcai aluljáró 2013. októberi átadása előtt bő egy hónappal írott levelében többek között erről tájékoztatta a NIF Zrt. a XXII. kerületi polgármestert:

A kiépítés ezen fázisában még meg­ma­rad a Nagytétényi úti csomópont, a Növény ut­ca foly­tatásában, a Cam­pona bevásárlóközpont irányában pedig a kétsávos vasúti aluljáró.

Az előző megszüntetése, va­la­mint az utóbbi kiszélesítése a je­len­leg ter­vez­tetés alatt álló “Bp. (Ke­lenföld)-Százhal­om­bat­ta vasútvo­nal rekonst­ruk­ciója” pro­jekt során fog meg­valósulni, amely be­fe­jezését követően a Növény utcai kap­cso­lat­rend­szer tel­jessé válik.