Téli leállás és időjárásfüggő szünetek a csatornázásban

2014. december 20. és 2015. január 5. között felfüggesztik a XXII. kerületben folyó csatornázás kivitelezési munkáit; átmeneti szünet egyéb időszakokban is előfordulhat kedvezőtlen időjárás esetén.

A BKISZ projekt keretében megvalósuló szennyvízcsatornázáshoz kapcsolódó kivitelezési munkálatok az év végi ünnepek környékén szünetelnek.

Az ünnepekre való tekintettel és a rendezett lakókörnyezet biztosítása érdekében ebben az időszakban ideiglenes úthelyreállítással teszik járhatóvá, rendezetté a munkaterületet.

A téli hónapokban az évi rendes leálláson kívül is előfordulhatnak időszakok, amikor a kivitelezést a rossz időjárási körülmények (hó, fagy) miatt átmenetileg fel kell függeszteni.

Az adott esetben akár napokig vagy hetekig tartó kényszerleállás idejére az érintett útszakaszon a kivitelező ideiglenesen visszatemeti a munkaárkot és helyreállítja a burkolatot.

A kivitelező továbbá télvíz idején a folyamatosan és általában kedvezőtlenül változó útviszonyok miatt az utak folyamatos karbantartásról is gondoskodik, így biztosítva a biztonságos és akadálymentes közlekedést.

Forrás: budafokteteny.hu


Kapcsolódó korábbi cikk a honlapon:
A kivitelező cég tájékoztatása a csatornázásban érintettek számára