Tervezett BMX-es, gördeszkás szabadidőpark a budafoki villamoselágazásnál

A ‘Budafok-Tétény 2010-2014′ kiadványban szerepel egy szabadidős sportterep kialakításának terve, amely a Budafoki elágazás megálló szomszédságában lévő, a villamosvágány íve által közrefogott, jelenleg üres területen valósulna meg.

Ez olvasható a kiadványban:

A rózsavölgyi elágazásnál új BMX és gördeszka komplexum építését tervezi az önkormányzat, amelynek kivitelezését a tervek szerint a fővárossal közösen valósíthatja meg Budafok-Tétény.

Az eddig elhanyagolt fővárosi tulajdonú ingatlanon a térség legnagyobb új építésű szabadtéri sportcentruma alakulhat ki a 41-es villamos nyomvonala mellett.

A park felülnézeti látványképe rákattintva nagyobb méretben is megnézhető.

Szabadidős sportkomplexum (BMX, gördeszka) terve a 41-es villamos vonala melletti, az Ady Endre út legelején található területre

7 hozzászólás - “Tervezett BMX-es, gördeszkás szabadidőpark a budafoki villamoselágazásnál

  1. Jó lenne, ha a beharangozóban ígértek megvalósulnának, és a hozzáértő sportolók véleményét is kikérnék a park építéséhez!

  2. Nagyon jó lenne, ha a tervezésbe bevonnának sportolókat, és olyan cégek lennének a kivitelezők, akik rendes skateparkot építenek, nem pedig nevetséges “játszótereket”.

  3. Ahogy a Ride.hu is mondta, csak elismert, jó sportolók és skatepark-építő cégek tudnak egy igazán jó skateparkot megálmodni és kivitelezni, mert ők vannak leginkább benne ebben az ügyben, és persze akik használni fogják.

  4. Az itt fellelhető terveknek és a majdani kivitelezésnek is csak és kizárólag akkor leszen értelme, illetőleg eredményessége, ha a magyarországi profi bmxes/gördeszkás sportolókat bevonják és az ő tapasztalatukra támaszkodnak eme létesítmény megálmodásában és megvalósításában. Hasznos oldal lehet a http://www.ride.hu

  5. A terv és a szándék dicséretre méltó, de sajnos túl sok ilyen kezdeményezés csúszik el ott, hogy nem hallgatják meg a sportolókat, akik a voltaképpeni célközönség lennének; ennek eredményeképpen a sportolók kimennek az elkészült “parkba”, megnézik, és konstatálják, hogy hülyére akarják venni őket, vagy csak simán olyat építettek nekik, ami semmit nem ér.

    Így visszamennek a terekre és egyéb, megszokott helyekre, ahonnan előbb-utóbb a rendőrség segítségével seprűzi ki őket az önkormányzat, mondván, van a célra épített létesítmény, használják azt. A sportolók válasza, miszerint a park az építés céljára nem használható, rendszerint nem érdekli az önkormányzatot. Ez pedig az öngól tankönyvi esete.

    Hogy szemléletes legyek, idézem a ride.hu oldalon lévő leírást: “Ezek a pályák kis túlzással olyanok, mintha egy focipályát domboldalra építenek, amin egy patak megy keresztbe, és a két teljesen eltérő méretű és formájú kapu egymás mellett lenne háttal a pálya közepén, ami kerítéssel van körbevéve. Plusz a pálya háromszögletű és paradicsom illetve uborka van elültetve rajta.”

    A kedves focisták azonnal mennének az önkormányzathoz reklamálni a pálya miatt, és teljesen jogosan. Így, ezt elkerülendő, kérem az önkormányzatot, hogy konzultáljon a sportág itthoni, neves űzőivel, illetve ajánlanám figyelmükbe az Orangeramp-et, akik az egyetlen cég Magyarországon, akik eddig vállalható, mitöbb kiváló minőségű és méretű skateparkokat építettek és adtak át.

    Összefoglalva: kérném az önkormányzatot, hogy konzultáljon a sportolókkal! Vonja be őket a tervezésbe, és akár a kivitelezésbe is, ha kell! Ha teljesen ignorálja a véleményüket, azzal teljes öngólt lőnek, ami mindenkinek a legrosszabb. Több kommunikáció, jobb eredmény!

  6. Profi deszkások/bmx-esek közös elképzelései alapján érdemes a terveket elkészíteni. Ellenkező esetben a project hasztalan.

Itt nem lehet hozzászólni.